Tájékozattaó forglami változásról

 

Tisztelt Hölgyem, Tisztelt Uram!

 

Örömmel tájékozatom Önt, hogy városunk legnagyobb szabású rendezvénysorozata a Mátészalkai Fényes Napok ez évben is megrendezésre kerül 2018. augusztus 23-25. között. Ezúton tisztelettel kérem szíves megértését és türelmét, ha az Ön számára kényelmetlenséggel járnának a rendezvény miatti alábbi útlezárások:

 

2018. augusztus 23-án (csütörtökön) a Bajcsy Zs. út - Kölcsey út - József A. út csomópontban teljes útlezárás 06 óra 00 perc kezdődik. Ettől az időponttól kezdve csak a rendezvényre érkező árusok, fellépők, és a Városház közben lakók behajtása, közlekedése engedélyezett! A zárási pont a rendezvény teljes időtartamáig tart.

 

A Kazinczy u. – Művészeti Iskola melletti zárási pontnál lévő félpályás útlezárásra ezen a napon szintén 06 óra 00 perctől kerül sor, mely a rendezvény teljes időtartamáig tart!

 

Amennyiben a Művészeti Iskola, valamint a Gimnázium előtti parkoló megtelik, akkor félpályás útlezárásra lehet számítani a gimnázium lépcsője előtti útkereszteződésnél.

 

A Városház közben lakók behajtása és közlekedése céljából a Bajcsy Zs. út - Kölcsey út - József A. út útkereszteződéstől a - Polgármesteri Hivatalhoz felvezető egyirányú út ideiglenesen kétirányúvá válik. Ezért a rendezvény napjain nem lehet megállni és várakozni az út Temetkezési Vállalatig tartó részén. Kihajtási lehetőség fenti csomópontban kötelezően csak jobbra lehetséges a SPAR üzlet irányába!

Augusztus 24-én pénteken, a Kossuth téren teljes útlezárás veszi kezdetét 12 óra 00 perctől – 23 óra 00 percig! Ezen időtartam alatt, a Dózsa György út irányából érkező járművek, a Budai Nagy Antal út és a Munkácsy út irányába akadálytalanul közlekedhetnek! A Rákóczi út és az Alkotmány út felől érkező járművek pedig használhatják továbbhaladásra az Alkotmány utcai tömbbelső útszakaszát, vagy ha a megfordulást választják, akkor ezt a volt PROFI parkolójában biztonságosan megtehetik!

 

A Kossuth utcai félpályás zárás 12 óra 00 perckor kezdődik. A teljes útpályás sávzárás 18 óra 00 perctől lesz érvényben. A félpályás lezáráskor még lehetséges az adott útszakaszra indokolt esetben, célforgalom esetén a be- és a kiközlekedés, de a Kossuth téren keresztül a járműforgalom tilos! Teljes zárás után már nincs lehetőség a behajtásra sem. Félpályás útzárás után csak a Templomkertig lehetséges a közlekedés.

 

A Kossuth utcai zárási pont az útszakaszon található Zöldséges üzlettől kezdődően, Kossuth tér irányába! Az útlezárás feloldására várhatóan pénteken 23 óra 00 perckor kerül sor.

 

Augusztus 25-én szombaton a fent említett zárási pontok maradnak érvényben a rendezvény végéig, és várhatóan vasárnap hajnalban lesznek feloldva!

 

Köszönöm megértését és türelmét a rendezvény ideje alatt, és bízom abban, hogy megtalálja majd az Ön kedvére való és kikapcsolódást nyújtó programot rendezvényünkön.

 

                   M á t é s z a l k a , 2018. augusztus 10.

 

 

                                                                                                               Dr. Hanusi Péter

                                                                                                             polgármester