TÁJÉKOZTATÁS A NYÁRI SZÜNIDEI GYERMEKÉTKEZTETÉSRŐL

Mátészalka Város Önkormányzata a szünidei gyermekétkeztetés keretében ingyenes déli meleg főétkezést biztosít a szülő, törvényes képviselő kérelmére a mátészalkai lakóhellyel vagy mátészalkai tartózkodási hellyel rendelkező, hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére a nyári szünet munkanapjain az alábbiak szerint:

 

Iskolás vagy intézményi jogviszonnyal nem rendelkező 5 hónaposnál idősebb kiskorú gyermek 2023. június 17. napjától 2023. augusztus 31. napjáig tartó időszak munkanapjain veheti igénybe a szünidei gyermekétkeztetést.

 

A bölcsődei ellátásban részesülő gyermekeka Bölcsőde zárva tartásának időtartama alatt, azaz 2023. július 3. napjától 2023. július 16. napjáig tartó időszak munkanapjain vehetik igénybe a szünidei gyermekétkeztetést.

 

A Széchenyi Katolikus Óvodába járó gyermekek, az óvoda zárva tartásának ideje alatt, azaz 2023. július 31. napjától 2023. augusztus 18. napjáig tartó időszak munkanapjain vehetik igénybe a szünidei gyermekétkeztetést.

 

A Mária Kertje Görögkatolikus Óvodába járó gyermekek, az óvoda zárva tartásának ideje alatt, azaz 2023. július 17. napjától 2023. július 28. napjáig tartó időszak munkanapjain vehetik igénybe a szünidei gyermekétkeztetést.

 

A Csemetekert Református Óvodába járó gyermekek, az óvoda zárva tartásának ideje alatt, azaz 2023. július 31. napjától 2023. augusztus 13. napjáig tartó időszak munkanapjain vehetik igénybe a szünidei gyermekétkeztetést.

 

A Négy Évszak Óvoda és tagóvodái, valamint a Móra Ferenc Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény óvoda tagintézménye egész nyáron nyitva tartanak.

 

helye:

Mátészalkai Esze Tamás Gimnázium

4700 Mátészalka, Kazinczy u. 7.

módja:étel elvitele

ideje:11.00 óra – 12.30óraközött

 

 

A Szatmári Egyesített Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézmények Család- és Gyermekjóléti Szolgálata munkatársai segítséget nyújtanak a szünidei gyermekétkeztetés igénybevételéhez szükséges nyilatkozat kitöltéséhez. A nyilatkozatokat a Család és Gyermekjóléti Szolgálatnál (4700 Mátészalka, Szalkay L. u. 2/a. telefon: 311-336) lehet benyújtani.

 

Felhívjuk a szülő, törvényes képviselő figyelmét, hogy ha a szünidei gyermekétkeztetést betegség vagy más ok miatt a gyermek nem veszi igénybe, a Család- és Gyermekjóléti Szolgálatnál a távolmaradást és annak várható időtartamát legkésőbb a távolmaradás kezdő időpontját megelőző nap 11 óráig be kell jelentenie.

 

A szünidei gyermekétkeztetés igénybevételéhez szükséges nyilatkozat a nyári szünet időtartama alatt bármikor benyújtható, illetve módosítható.

 

                                                                                                                                                                 Dr. Takács Csaba

                                                                                                                                                          Mátészalka Város Önkormányzat Jegyzője