A Bölcsőde felhívása

 


Tisztelt Szülők!
Kedves Gyerekek!

 

2020. május 25. napjától a bölcsődét kinyitjuk. A bölcsődei gondozó nénik pár hasznos, gyakorlati tanácsot, szabályt állítottak össze annak érdekében, hogy minél jobban védjék a gyerekeket. Kérjük, hogy a szabályok betartásával hozzák gyermeküket az intézményekbe!

 

1.    A szülőnek az intézménybe belépni tilos! A bölcsőde bejárati ajtajánál fogadjuk és vesszük át a gyermeket testhőmérséklet mérését követően. Hazaadáskor ugyanígy járunk el. A bölcsőde területére csak szájmaszkban lehet belépni. Minden belépéskor kezet kell fertőtleníteni. A szülő nyilatkozik gyermeke egészségügyi állapotával kapcsolatban, miszerint nem szenved fertőző betegségben és nem volt fertőzött vagy fertőzés gyanús személlyel kontaktusban.

 

2.    Az érkezéstől kezdve kiemelt fontosságú a gyakori és alapos kézmosás, valamint a kézfertőtlenítés. A gyermekek ezeket felnőtt ellenőrzésével végezzék. Kéztörléshez egyszer használatos papír kéztörlőt kell használni. Az egészséges gyermekek bölcsődei gondozási nevelési tevékenységeinél a védőfelszerelés használata nem indokolt.

 

3.    A gyermekek sajátítsák el az úgynevezett köhögési etikettet: papír zsebkendő használata, kidobása, majd ezt követően kezet kell mosni.

 

4.    Gyakori szellőztetés szükséges a nap folyamán, vigyázva, hogy a gyermekek huzatba ne kerüljenek. Amennyiben az időjárás engedi, a legtöbb időt szabadban kell eltölteni.

 

5.    A gyermekek által használt játékokat, eszközöket naponta kell fertőtleníteni. A kézzel érintett felületeket például: ajtó kilincs, korlát, villanykapcsoló, bútorok többszöri fertőtlenítése kiemelten fontos a nap folyamán. Ezek fertőtlenítésére alkohol bázisú fertőtlenítők alkalmazhatóak. Padló, csempe fertőtlenítése klór tartalmú készítményekkel történjen. Csak engedéllyel rendelkező, bevizsgált tisztítószereket lehet használni.

 

6.    A textíliák mosása magas hőfokon általános mosószerrel vagy fertőtlenítő hatású mosószerrel történhet.

 

7.    Beteg gyermeknem járhat közösségbe. Csak egészséges dolgozó végezhet munkát az intézményben. Amennyiben gyermeknél vagy dolgozónál valamilyen fertőzés tünete észlelhető, haladéktalanul el kell őt különíteni, majd szülőnek és a bölcsődei orvosnak jelezni, aki a nyomon követést elvégzi. Teljes gyógyulás után látogathatja az intézményt felnőtt és gyermek egyaránt.

 

8.    A rendes nyitva tartásra tekintettel a gyermek távollétét írásban igazolni kell, szülői nyilatkozattal, ezt a nyilatkozatot akár e-mailben is megtehetik a bölcsőde vezetőnek címezve.

 

Kérjük a szabályok betartását mindannyiunk érdekében!

                                                             Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk a gyerekekre!