Gyermekorvosok felhívása - Változás 2020.05.04.

 

Kedves Betegeink!

 

Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter utasítása szerint május 4-től új szabályok szerint kell rendelnünk (a mindennapi élet fokozatos újraindítása miatt).
 

1. A receptírást, táppénzes papírok, igazolások kiadását, illetve az egyéb adminisztratív feladatokat továbbra is a személyes találkozások nélkül végezzük.

(Kérjük, hogy továbbra is telefonon jelezzék vény igényüket 8-9 óra között, és mi e- receptként írjuk fel.) A szakorvosi javaslatok, ún. közgyógy igazolványok továbbra is meghosszabbítódnak.

2. Amennyiben vizsgálatra szeretnének jönni először telefonáljanak, hiszen az utóbbi 1,5 hónapban is tapasztalhattuk, hogy sokszor egy tanács is elég, enyhe tünetek esetén továbbra is a távkonzultációt alkalmazzuk!

3. Amennyiben telefonos egyeztetést követően mégiscsak szükség van a vizsgálatra, időpontot adunk (9-12 óra között,15 percenként) egy beteg, egy szülővel, maszkot viselve érkezik a megadott időpontra, majd lázmérés, kézfertőtlenítés után lép a rendelőbe.

4. A lázas, COVID19-re gyanús beteget továbbra is a megfelelően kialakított ambulanciákon látják el.

5. Az egyéb járóbeteg szakrendelések is fokozatosan újraindulnak, először természetesen a sürgős eseteket látják el, ezekkel kapcsolatban is telefonon tudnak érdeklődni.

6. A védőnői szolgálatnál végezzük a tanácsadást, védőoltások adását, ahová a jól ismert módon a +36/44-502-519-es telefonszámon tudnak időpontot kérni, és a megadott időpontra, a fent ismertetett módon érkezzenek (egy gyerek egy kísérővel, egészségesen, maszkban).
 

Kérünk mindenkit a leírtak betartására, hiszen nem vagyunk még túl a járványon, és nem terhelhetjük túl az egészségügyi ellátó rendszereket.