Gyógyszertárak felhívása

 

  1. A gyógyszertárak a veszélyhelyzet ideje alatt is folyamatosan nyitva tartanak, biztosítják a lakosság gyógyszerellátását. Ezért szükségtelen a gyógyszerek nagy mennyiségben történő felhalmozása.
  2. Mivel az idősebb embereket jobban érinti a fertőzésveszély, ezért inkább kérjenek meg másokat gyógyszereik kiváltására.
  3. A járvány idejére kérjük a kedves lakosságot, hogy annyi személy tartózkodjon az eladótérben, ahány kiadó hely van, a többiek kint várakozzanak, mivel így csökkenthetjük a vírus terjedését.
  4. Az e-receptek kiváltása nem csak saját részre történhet ebben az időszakban, hanem bárki kiválthatja azt, a beteg TAJ-számának és a saját személyi vagy egyéb igazolványának felmutatásával.
  5. Ha tüneteket észlel, például láz, száraz köhögés, nehéz légzés – NE MENJEN gyógyszertárba, ebben az esetben hívja háziorvosát, illetve kövesse az eljárásrendet. Kérjük hívja az alábbi telefonszámot: +36/80/277-455; +36/80/277-456
  6. A megnövekedett igények miatt előfordulhat, hogy az adott készítmény esetleg nincs készleten, ezért minden esetben kérjük fogadják el a helyettesítés lehetőségét.
  7. Kérjük kedves betegeinket, hogy a papír alapú recepteket/felírási igazolásokat otthon írják alá, mivel a közös toll használata is komoly fertőzésveszélyt jelent.
  8. A járványügyi intézkedések szabályait, mint gyakori kézmosás, személyes találkozások csökkentése, otthonmaradás, minden esetben tartsák be!
  9. A gyógyszertárak napközbeni leterheltsége miatt a gyógyszertári éjszakai ügyeletet csak rendkívül indokolt esetben vegyék igénybe.

 

Forduljanak hozzánk bizalommal, vigyázzunk egymásra, vigyázzunk az idősekre!