Hauser Adrienne

Hauser Adrienne zongoratanulmányait négy és fél éves korában kezdte. Hétévesen felvették a Zeneakadémia "Előkészítő Tagozatára", 1981-ben a Zongora Tanszakra, ahol Kocsis Zoltán, Rados Ferenc, és Kurtág György tanítványa volt. 1985-ben díjat nyert a Magyar Rádió Zongoraversenyén, és ugyanabban az évben, Varsóban a Lengyel Televízió portré filmet készített róla.

Részt vett több mesterkurzuson, Párizsban Yvonne Leféburenél, majd Sebők Györgynél képezte tovább magát. Fellépett a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a Nemzetközi Bartók Fesztiválon, az Interforumon, a lengyelországi Chopin, a Fazioli és a svájci Bellerive, a francia Liszt en Provence, az olasz Musiques en mer, és a szerbiai Nimus fesztiválon. Koncertezett Európában, Egyiptomban és India nagyobb városaiban.

A Magyar Rádiónál rendszeresen fellép, hanglemezei pedig a Quint - Harmonia mundi kiadásában Kocsis Zoltánnal Bartók Csodálatos mandarinja, a Hungarotonnál Eötvös Péter vezényletével Stravinsky Les Noces c. műve, amely Magyarországon az "Év hanglemeze" díjat nyerte el. 1998-ban megalapította a Tiszadobi Zongorafesztivált mely 13 év alatt nemcsak a nemzetközi zenei élet elismerését nyerte el hanem a Henry Ford díjat is. A Zongorafesztiválnak jelenleg is művészeti igazgatója.

1989-ben Alapítványt hozott létre Kocsis Zoltánnal a tehetséges gyerekekért Mátészalkán, ahol minden évben jótékonysági koncertet ad. Mátészalka városa Pro Urbe, Díszpolgári és Tiszadob, Díszpolgári címmel ajándékozta meg a térségért tett művészeti tevékenységéért.

Hauser Adrienne utóbbi koncertjei : Prága - Rudolfinum, Cairo-Manasterly Palace, Sicilia-Vittoria Teatro Comunale, Graz - Operaház, Festival Liszt en Provence, Festival Musiques en Mer, Anglia, Párizs, Stuttgart, Franciaország, Románia - Satu Mare Philharmonie Orchestra, Svédország, Szerbia Nimus Festival, Milánó-Sala Verdi Prágai Szimfonikusok - Cristian Benda...