„ IPARTERÜLET FEJLESZTÉSE A MÁTÉSZALKAI IPARI PARKBAN II. ÜTEM”

„ Iparterület fejlesztése a Mátészalkai Ipari Parkban II. ütem”

 

TOP-1.1.1-16-SB1-2017-00003

 

PROJEKT RÖVID BEMUTATÁSA

 

kedvezményezett neve: Mátészalka Város Önkormányzata

támogatás összege: 465.000.000 Ft

támogatás mértéke: 100 %

a projekt befejezési dátuma: 2021.06.30.

 

projekt tartalmának rövid bemutatása

 

A projekt célja Mátészalka és térsége gazdaságának fejlesztése. Az önkormányzat a belső erőforrásokra épülő, gazdaságélénkítő és foglalkoztatás-ösztönző térségi és helyi gazdaságfejlesztéshez szükséges feltételeket kívánja megteremteni. A fejlesztés révén a helyi gazdaságfejlesztéshez szükséges önkormányzati, üzleti infrastrukturális háttér és szolgáltatások fejlesztésének támogatása valósul meg. Az üzleti infrastruktúra részeként kiemelt célterület a helyi ellátáshoz kapcsolódó önkormányzati infrastrukturális feltételek megteremtése, a helyi vállalkozók megerősítésének és a foglalkoztatás bővítésének érdekében.

A megvalósuló tevékenységek az Oberkochen útat és a Park utcát érintik.

Az iparterület fejlesztése során az érintett területek alapinfrastruktúrájának kiépítése, bővítése, közlekedőfelület kialakítása valósul meg. A projekt nem irányul zöldmezős beruházásra.

A fejlesztés nyomvonal jellegű alapinfrastruktúra fejlesztést tartalmaz, melyek önkormányzati tulajdonon valósulnak meg és többségi önkormányzati tulajdonú területek feltárására irányulnak, nem érinti az ipari parkba már betelepült vállalkozások tulajdonában lévő telkeket. Telekhatáron kívüli fejlesztést nem tartalmaz a projekt.

A beszerezni kívánt eszközök megfelelni a vonatkozó európai irányelveknek, szabványoknak, illetve az azokat harmonizáló magyar rendeleteknek, szabványoknak, környezetvédelmi előírásoknak.