„ MÁTÉSZALKA A FÉNY VÁROSA” TOP-2.1.2-15-SB1-2017-00029

MÁTÉSZALKA A FÉNY VÁROSA” TOP-2.1.2-15-SB1-2017-00029

 

PROJEKT RÖVID BEMUTATÁSA

 

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 377.000.000 FT

TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100 %

A PROJEKT BEFEJEZÉSI DÁTUMA: 2020.09.30.

 

PROJEKT TARTALMÁNAK RÖVID BEMUTATÁSA

 

A projekt három fő célja a gazdaságélénkítő tevékenységhez szükséges infrastruktúra, Piactér infrastruktúrájának fejlesztése, a Szalkay László Tér, mint közösségi tér zöldfelületének rendezése és rekonstrukciója, továbbá a Kegyeleti Park zöldfelület rendezése.

 

A kijelölt akcióterületen a városi zöld infrastruktúra hálózat kiépítését célozza az önkormányzat. Emellett a helyi termékek számára helyt adó piaci terület infrastruktúrája megújul, illetve sor kerül a kapcsolódó parkolók rekonstrukciójára. Megvalósul az alapműködéshez szükséges tárgyi eszközbeszerzés, így utcabútorok, tereptárgyak kerülnek kihelyezésre, megújulnak a parkokon belüli közlekedő felületek

 

Az önkormányzat a fejlesztési elképzelés kidolgozása során figyelembe vette az egyetemes tervezés elveit, rendelkezik Helyi Esélyegyenlőségi Programmal. A megvalósítás rehabilitációs környezettervező szakértő együttműködésével történik.

 

A projekt eredményeként javul az akcióterületen élő lakosság életminősége, valamint hozzájárul további zöldfelületek kialakításához és a beruházás során maradandó értéket teremt a területen, továbbá új funkciókat biztosít az akcióterületen.