„ÚJ BÖLCSŐDE MÁTÉSZALKÁN”


„Új bölcsőde Mátészalkán”

 

 

TOP-1.4.1-19-SB1-2019-00027

 

PROJEKT RÖVID BEMUTATÁSA

 

Kedvezményezett neve: Mátészalka Város Önkormányzata

Támogatás összege: 649 291 096 Ft

Támogatás mértéke: 100 %

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022. 09. 30.

 

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

 

Korábban a Szatmári Egyesített Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézmény keretében működő bölcsőde maximális kapacitással és jelentős várólistával nyújtott bölcsődei szolgáltatást városunkban. Mindenképpen szükség volt a férőhelyek bővítésére annak érdekében, hogy a célkitűzésekkel összhangban városunkban és térségében elősegítsük a kisgyermekes szülők mielőbbi munkaerőpiacra való visszatérését.

 

A projekt keretében egy 6 csoportszobás 72 férőhelyes új bölcsődei létesítmény építése valósul meg, 4 normál és 2 fogyatékos csoport kialakításával a mindenkori igényeknek megfelelően.

 

A projekt célja, hogy Mátészalkán és térségében növelje a bölcsődei férőhelyek számát, ezáltal hozzájáruljon a családok életminőségének javításához, segítse a kisgyermekes anyák munkába állását és növelje a szülők munkavállalási esélyeit. Ezt kiemelten célozza a fogyatékos gyermeket nevelő szülők esetében.

A projekt keretében új bölcsődei létesítmény kialakítását valósítjuk meg a kapcsolódó induló eszközbeszerzéssel és a szükséges kötelező tevékenységek megvalósításával együttesen.