MEGHÍVÓ (csapadékvízrendszer fejlesztése)

a „mátészalka belterületi csapadékvízrendszer fejlesztése i. ütem” című beruházás keretein belül helyszíni bejárással egybekötött lakossági tájékoztatóra 

Szeretetettel meghívja Önt Dr. Hanusi Péter, Mátészalka Város Polgármestere a TOP-2.1.3-15-SB1-2016-00035azonosítószámú, „Mátészalka belterületi csapadékvízrendszer fejlesztése I. ütem” című projekt 2018. május10.-én tartandó helyszíni bejárással egybekötött lakossági tájékoztatóra. A rendezvény helyszíne: Baross László Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, Földszinti tanterem, 4700 Mátészalka, Baross László u. 12-14.

A projekt rövid bemutatása:

 

A projekt célja a település belterületi csapadékvíz elvezetési, - gazdálkodási rendszerének fejlesztése, környezetbiztonságának növelése, környezeti állapotának javítása, az ár-, belvíz- és helyi vízkár veszélyeztetettségének csökkentése, a felszíni vizeink minőségének javítása, a további környezeti káresemények megelőzése. A fejlesztések esetében a cél a belterületre hullott csapadékvizek és felszín alól előtörő fakadó vizek rendezett és kártétel nélküli elvezetése, a belterületen áthúzódó vízfolyások és belvízcsatornák, belvíz elvezető rendszerek rendezése és a települések belterületének védelme a külterületeken keletkezett vizek káros hatásaitól. A fejlesztés eredményeképpen összesen 4235 fm csapadékvíz csatorna készül el.

A kivitelezés befejezése: 2018. év 10. hó 31. napja.

 

PROGRAM:

17:00 – 17:15              Köszöntő, Dr. Felföldi Botond,Mátészalka Város Önkormányzat, önkormányzati főtanácsadó

17:15 – 17:30              Projekt tájékoztató, Torma József, Ventus Kft.

17:30 – 17:50              „A víz áldás” szemléletformáló előadás, Partium Group Kft.

17:50 – 18:20              Lakossági fórum, aminek keretein belül a lakosság felteheti kérdéseit a projekt kivitelezésével, műszaki megoldásaival kapcsolatban.

18:20 – 19:00              Helyszíni bejárás, aminek keretein belül a lakosság

megismerheti a projektet érintő szakaszokat és a

kivitelezés során alkalmazott műszaki

megoldásokat.