"Házhoz megyünk!"

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS !!!

A Szabolcs- Szatmár - Bereg megyei Rendőr -Főkapitányság Bűnmegelőzési szakemberei "Házhoz megyünk!" országos vagyonvédelmi programmal 2019. 04. 09 - én érkeznek Mátészalka városába, ahol a mobil bűnmegelőzési programmal kitelepülnek a városi polgármesteri hivatal közvetlen környezetébe. A programot 09.00 és 12.00 óra között látogathatják az érdeklődők.

 

Célunk az állampolgárok általános biztonságának növelése a mindennapi életben, hasznos tanácsok, széleskörű információk átadása annak érdekében, hogy ne váljanak bűncselekmény áldozatává, illetve amennyiben sérelmükre bűncselekmény valósult meg, hogyan csökkenthető az ártalom, mit tehetnek, kihez fordulhatnak jogaikat milyen módon, tudják érvényesíteni. Az állampolgárok biztonságérzetét a vagyon elleni bűncselekmények megelőzhetősége nagymértékben növeli. Ez a program elősegíti a megelőzhetőség lehetőségeivel való megismerkedést, a lehetőségek és eszközök kiválasztását, és megfelelő használatát

Ezzel a programmal együtt működik a Bike Safe. A „BikeSafe” program lényege, hogy a regisztráció alkalmával minden, a kerékpárra vonatkozó adat rögzítésre kerülnek, amely egy rendkívül biztonságos nyilvántartás részévé válik.

A regisztráció célja a kerékpár eltulajdonítások megelőzése, azok számának visszaszorítása és a felderített esetek kapcsán megtalált biciklik beazonosítása. A regisztráció a kitelepülés során ingyenesen hozzáférhető.  A regisztráció során a tulajdonos egy adatlapot kitölt, majd a kerékpárokra jól látható helyre kerül fel a biztonsági matrica, ami vizuális jel arra, hogy a regisztráció megtörtént. Aki szeretné igénybe venni, hozza magával a személyi igazolványát, kerékpárját, és a kerékpár tulajdonjogát, igazoló iratait.   

Szakembereink segítik a lakosságot a megfelelő vagyonvédelemhez szükséges döntések, önvédelmi képességek kialakításában. A helyszínre két rendőr kolléga érkezik, akik szakmai hozzáértéssel folytatnak beszélgetéseket a lakossággal, írott felvilágosító szóróanyagokat biztosítanak, amelyből szintén tájékozódhatnak az érdeklődők az élőerős, mechanikus és elektronikus módszerekről, eszközökről, melyek a vagyonbiztonságot segítik.

A lakosság továbbiakban a bűnmegelőzési szakemberektől hasznos információkat kaphat áldozatvédelem, a családon belüli erőszak, az internetbiztonság és drogprevenciós témákban, valamint a különböző iskolákon belül működő bűnmegelőzési programokról is.

A rendezvény plakátja elérhető a lenti pdf fájlra kattintással:
 

Mindenkit szeretettel várunk!
 

 Dr. Bakos Olivér r. ezredes                                                                                                                               kapitányságvezető

 

Dokumentumok:
Download this file (Házhoz megyünk.pdf)Házhoz Megyünk Program - Mátészalka[ ]1610 kB