VÁLTOZIK AZ ORVOSI ÜGYELETI ELLÁTÁS

 

Az ügyeleti alapellátást 2023. március 1-től Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében az Országos Mentőszolgálat látja el, mely egy egységes, két elemből álló betegközpontú rendszert jelent: háziorvosi ügyeleti ellátást és sürgősségi ügyeletet. Ezt az új rendszert az idei év végéig fokozatosan bevezetik az ország minden vármegyéjében.

 

Az egységes ügyeleti telefonszáma vármegyében: 1830

Háziorvosi ügyelet:a sürgős - a következő rendelési időig nem halasztható - orvosi tevékenységek elvégzése céljából szervezett ellátás.

A háziorvosi ügyelet igénybe vehető:

Hétköznap: 16:00-22:00óra között,

Szombat-vasárnap és ünnepnapokon 08:00-14:00 óraközött

Helyszíne: Mátészalkai Kórház (Kórház út 2-4) (a sürgősségi épület)

A GYERMEKEK ELLÁTÁSA IS ITT TÖRTÉNIK!

Sürgősségi ügyeleti vagy mentőellátás:az ügyeleti időben hirtelen jelentkező, illetve súlyos egészségügyi problémák esetére nyújt magas szakmai színvonalú és biztonságos megoldást.

A sürgősségi ügyeleti vagy mentőellátás igénybe vehető:

Hétköznap: 22:00-08:00 óraközött

Szombat-vasárnap és ünnepnapokon: 14:00-08:00között

A beteg az 1830-as központi telefonszám hívásával szakszerű tanácsot kap, szükség esetén - a vármegye bármely településén is tartózkodjon az ellátásra szoruló- sürgősségi ügyeleti autót vagy életveszély esetén azonnal mentőt küldenek.

Egységes ügyelet telefonszáma: 1830

A teljes ügyeleti időszak:

Hétköznap: 16:00-08:00 óra között

Szombat-vasárnap és ünnepnapokon: egész nap hívható.

A központi ügyeleti telefonszám 2023. március 1-től gyermekek esetében is az 1830.

Az Országos Mentőszolgálat mentésirányítási rendszerével integrált ügyeleti irányítás keretében hatékony és szakszerű telefonos tanácsadás áll rendelkezésre a gyermek- és felnőtt ellátásban is. Az ügyeleti hívások kezelése rögzített vonalon, beteg- és minőségbiztosítási szempontokból visszakövethetően, az aktuális szakmai betegosztályozási (triázs) irányelveknek megfelelően történik, így a betegek az egységes ügyeleti rendszerben gyorsabban kapják meg az állapotuknak megfelelő és szükséges ellátást.

Összefoglalva: A mentők egységes ügyeleti rendszere az ügyeleti és mentőegységek integrált irányítására és mobilitására épül, így a beteg állapotának megfelelő ügyeleti, sürgősségi ellátást a vármegye valamennyi településén egységesen, minden rászoruló számára a korábbinál magasabb minőségben és szélesebb elérhetőséggel biztosítja. Az új alapellátási ügyeleti rendszer jövőbeni működéséről a lakosság az elkövetkező napokban számos csatornán tájékoztatást kap.

 

 

Dokumentumok:
Download this file (OMSZ_Ugyeletiszolgalat_uj.jpg)OMSZ_Ügyelet[ ]233 kB