Felhívás - Ebösszeírásra

Tisztelt Ebtartók, Ebtulajdonosok!

 

Az állatvédelmi törvény előírja, hogy a tartás helye szerint illetékes települési önkormányzat feladata az ebösszeírás elvégzése. Az ebösszeírás célja a jogszabályban előírt ebrendészeti feladatok ellátása, és a veszettség elleni járványvédelmi megelőzés. A törvény alapján az eb tulajdonosa/tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben meghatározott adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Benyújtási / adatszolgáltatási időtartam:  2022. 11.21. –től   2023. 01.26.-ig.

Kérem a Tisztelt Ebtartókat, hogy az adatszolgáltatási kötelezettségüknek tegyenek eleget, és nyilatkozni szíveskedjenek  Mátészalka közigazgatási területén tartott ebeik  adatairól.

Az adatszolgáltatás teljesíthető papír alapon és elektronikus formában (a mellékelt űrlapon).

Papír alapon: A bejelentésre szolgáló adatlap megtalálható az  Mátészalka újság 2022. decemberi számának mellékletében  és a Polgármesteri Hivatal ügyfélpultjában, továbbá valamennyi mátészalkai KRASZNA-COOP üzletben, továbbá letölthető a www.mateszalka.hu honlapról.  A papír alapon  olvashatóan kitöltött, és az állattartó aláírásával ellátott adatlap a Polgármesteri Hivatal földszintjén elhelyezett gyűjtőládába 2022. 11.21-től 2022. 12. 14-ig, valamint 2023. 01-9-től 2023.01. 26-ig  személyesen elhelyezhető  (Hétfőtől-csütörtöki munkanapokon: 8.00–16.00 óráig) ,  vagy postai úton is (Mátészalkai Polgármesteri 4700 Mátészalka Hősök tere 9.) feladható. Minden egyes kutyáról (ebenként egy példányban) külön adatlapot kell kitölteni. (Az adatlap szükség szerint szabadon sokszorosítható.)
 

Elektronikus úton: az adatlap elektronikus úton az ebosszeiras@mateszalka.hu e-mail címre történő megküldésével.

Segítő eljárását, közreműködését ezúton is tisztelettel megköszönöm.
 

Mátészalka, 2022. november 21.


Üdvözlettel:
Dr. Takács Csaba
jegyző