Tájékoztatás - Fényes Napok alatti útlezárásról


Tisztelt Hölgyem, Tisztelt Uram!

 

Örömmel tájékoztatom Önt, hogy városunk legnagyobb szabású rendezvénysorozata a Mátészalkai Fényes Napok ez évben is megrendezésre kerül 2022. augusztus 26-27. napjain. Ezúton tisztelettel kérem szíves megértését és türelmét, ha az Ön számára kényelmetlenséggel járnának a rendezvény miatti alábbi útlezárások, közlekedési korlátozások:

 

1./  2022. augusztus 25-én (csütörtökön)a  Bajcsy Zs. u. – Hősök tere - József A. u. – Zöldfa u. csomópontban teljes útlezárás 06 óra 00 perc kezdődik.  Ettől az időponttól kezdve csak a rendezvényre érkező árusok, fellépők, és a Városház közben lakók behajtása, közlekedése  engedélyezett! A zárási pont a rendezvény teljes időtartamáig tart !

A Kazinczy u. – Kölcsey tér (Gimnázium főbejárat) melletti zárási pontnál lévő teljes  útlezárásra ezen a napon szintén 06 óra 00 perctől kerül sor, mely  arendezvény teljes időtartamáig tart

A Városház közben lakók behajtása és közlekedése céljából a Bajcsy Zs. u. – Hősök tere - József A. u. – Zöldfa u.útkereszteződéstől a  - Polgármesteri Hivatalhoz felvezető egyirányú út ideiglenesenkétirányúvá válik.  Ezért a rendezvény napjain nem lehet megállni és várakozni az út Temetkezési Vállalatig tartó részén. Kihajtási lehetőség fenti csomópontban kötelezően csak jobbra lehetséges a SPAR üzlet irányába!


Augusztus 26-án, azaz pénteken,a Kossuth téren teljes útlezárás veszi kezdetét 10 órától  – 23 óráig !

Ezen időtartam alatt, a  Dózsa György út irányából érkező járművek, a Budai Nagy Antal út és a Munkácsy utca irányába 20.30  óráig akadálytalanul közlekedhetnek!   A Rákóczi út és az Alkotmány út felől érkező járművek pedig használhatják továbbhaladásra az Alkotmány utcai tömbbelső útszakaszát,  vagy ha a megfordulást választják,  akkor ezt a volt PROFI /XXL parkolójában biztonságosan megtehetik!

A Kossuth utca egyirányú szakaszának teljes  zárása 10 órától kezdődik. A Kossuth utca egyirányú szakaszának teljes  lezáráskor még lehetséges az adott útszakaszra indokolt esetben, célforgalom esetén a be- és a kiközlekedés, de a Kossuth téren keresztül a járműforgalom tilos!  A teljes zárás során 16 óra után  már nincs lehetőség a behajtásra sem, eddig az időpontig csak a Templomkertig lehetséges a gépjármű közlekedés.

A Kossuth utcai zárási pont az  egyirányú közlekedési szakasz elején  lévő SZALKAI MOZI épülettől kezdődően a Kossuth térig tart.  A Kossuth utcai , Kossuth téri útlezárások és a  Budai Nagy Antal , Munkácsy valamint Bajcsy Zs. utcai   forgalmi korlátozások   feloldására  várhatóan pénteken 23 óra 00 perckor kerül sor.

!!! Változás!!!

A FÉNYES FELVONULÁS útvonala a résztvevők biztonsága érdekében ezévtől megváltozik.

A FÉNYES FELVONULÁS új vonulási útvonala : Kossuth tér – Budai Nagy Antal utca – Munkácsy utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Hősök tere – Szalkai László tér .

2022. augusztus 26-án pénteken 8.00 órától 23 óráig gépjárművel tilos megállnia Fényes Felvonulás érinett útvonalán : Budai Nagy Antal utca – Munkácsy utca – Bajcsy-Zsilinszky utca. A korlátozást közlekedési táblával jelezzük.

 

2./ Augusztus 27-én szombaton:  a fentek szerinti 1. pontban szereplő , kizárólag   a Városközpontizárási pontok maradnak érvényben a rendezvény végéig, melyek várhatóan vasárnap hajnalban lesznek feloldva!

 

Köszönöm megértését és türelmét a rendezvény ideje alatt, és bízom abban, hogy megtalálja majd az Ön kedvére való és kikapcsolódást nyújtó programot rendezvényünkön.
 

M á t é s z a l k a , 2022 augusztus 22.


Dr. Takács Csaba
jegyző