Egészségügyi információk

 

EGÉSZSÉGÜGYI INFORMÁCIÓK
- tájékozódjon hiteles forrásból -
 
Dr. Szondi Zita a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója levélben tájékoztatta városunk polgármesterét az egészségügyi helyzetről. Eszerint:
" tájékoztatni szeretném arról, hogy az intézményünk kapcsán napvilágot látott sajtóhírekkel szemben a folyamatos gyógyító munkát nem veszélyezteti a tömeges elvándorlás az egészségügyi dolgozók körében, és az ebből fakadó ellátások felfüggesztése. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház telephelyein a betegellátás szervezése biztonságos, a járóbeteg ellátások egyre bővülő kapacitásokkal működnek, az egynapos sebészeti tevékenységek szervezését megkezdtük. A COVID-19 betegek ellátása Nyíregyházán és Fehérgyarmaton biztosított, a betegek száma az elmúlt napokban ismét emelkedést mutat. A járvány elleni védekezésben valamennyi telephelyünkön - statikus és mobil oltópontok működtetésével - aktívan részt veszünk.
Az egészségügyi szolgálati jogviszony megkötésével kapcsolatban, a napokban olyan belső információk láttak napvilágot egyes sajtóorgánumokban és közösségi oldalakon, amelyeket osztályvezető főorvosok juttattak el a főigazgatónak, további egyeztetés kezdeményezése céljából. A tárgyalások a megegyezés szándékával azonnal megkezdődtek. A sajtó által sugallt ellátások felfüggesztésének víziója rémhír keltés, amely súlyosan megingathatja betegeink bizalmát, egy olyan helyzetben, amikor egyre több a koronavírusos beteg és nagy kapacitásokkal szervezzük az oltásokat a lakosság védelmének érdekében.
Intézményünk közel ötezer-háromszáz dolgozójának készítettük el az egészségügyi szolgálati munkaszerződését. Az átadás során kiemelt célunk volt, hogy azok a lehető legkorábban megismerhetővé váljanak, és kellő idő álljon rendelkezésre azok tartalmának átgondolására, szükség esetén megvitatására, így más kórházakkal ellentétben mi 2021.02.19-én átadtuk a szerződések átadását a munkahelyi vezeőknek. Az egészségügyi szolgálati munkaszerződések jogszerűek, valamennyi kötelező tartalmi elemet magukban foglalnak. Megismerésüket követően azonban felmerültek olyan kérdések egyes szakmák részérő, melyek ismerete szükséges a szerződések aláírásához. Ez nem jelenti a betegellátás veszélyeztetésének szándékát a gyógyító osztályok részéről. A sebészeti szakmák által kezdeményezett egyeztetés megtörtént, amely során mindegyik fél a megegyezésre törekedett, a lényeges kérdéseket tisztáztuk."
További információ: http://www.szszbmk.hu/hireink/839-nincs-veszelyben-a-betegellatas-biztonsaga-nyiregyhazan-megteveszto-volt-a-targyalasok-soran-kiszivarogtatott-level
 
Kérjük a tisztelt Lakosságot, ne üljenek fel a rémhíreknek, igyekezzenek hiteles forrásból tájékozódni!



 
Dokumentumok:
Download this file (Hivatalos információk.png)Hivatalos információk.png[ ]165 kB