Kedves Mátészalkaiak!

A Mátészalkai Helyi Közösség projektversenyt szervez „Színezd Újra!” címmel. A verseny célja, hogy a közösség megismerje Mátészalka lakóinak véleményét, ötleteit és azt beépítse a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiájába, illetve a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia megvalósítása során ötletes, egyedi, a helyiek igényeinek megfelelő, hasznos, innovatív projektek valósuljanak meg, amelyek hozzájárulnak a város közösségi és kulturális fejlődéséhez.

Díjak

 

Legjobb projektötlet: 5 doboz „Aktív Pihenés”– 129.000 Ft értékben

Második legjobb ötlet: 5 doboz „Kaland” doboz – 82.425 Ft értékben

Harmadik legjobb ötlet: 5 doboz „Kóstoló” – 50.800 Ft értékben

Feldobox Ajándékdobozok formájában. A díjak részletei a www.feldobox.huoldalon találhatóak.

 

Mivel és hogyan lehet nevezni?

 

A projektversenyre egyedi, csapatmunkában elkészített, innovatív projektötletekkel lehet jelentkezni. Az ötleteket nevezéskor papír alapon, vagy elektronikusan szükséges benyújtani, majd a verseny napján szóban is szükséges ismertetni. Szóbeli ismertetésre csak a legjobb 10 ötlet gazdájának lesz lehetősége.

 

Az ötletekkel kapcsolatosan a CLLD tájékoztatóban megfogalmazott keretek az irányadók, azaz az abban megfogalmazott tevékenységekhez kell igazodni az ötleteknek, így „Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztésére” vagy „Helyi közösségszervezésre” irányulhatnak. A tájékoztató és a felhívás részletei megtalálhatóak a www.mateszalka.huoldalon.

 

Ki nevezhet?

 

A versenyre legalább 3 fős csapatok nevezhetnek. A csapat összetételét tekintve nincs más előírás, lehet informális csoport, de lehet civil szervezet is, amelynek legalább 3 tagja részt vesz az ötlet kidolgozásában.

 

 

 

Bírálati szempontok

 

·         az ötlet illeszkedése a város, illetve az adott városrész sajátosságaihoz, mennyire járul hozzá a város fejlődéséhez

·         ötlet megvalósíthatósága, hosszú távú fenntarthatósága

·         az ötlet egyedisége, innovatív jellege

·         az ötlet közösségi ereje, milyen kört szólít meg, cél, hogy minél szélesebb körben hasznosítható legyen

·         sokoldalú felhasználhatóság

 

Határidők

 

Nevezési határidő: 2016. október. 14. (péntek)

Projektverseny időpontja: 2016. október. 21. (péntek) 15.00 óra

 

A vetélkedő helyszíne

 

4700 Mátészalka, Kölcsey u. 2.,

Mátészalkai Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház Dienes Galéria

 

 

A perojektversennyel kapcsolatosan felvilágosítás Mátészalka Város Polgármesteri Hivatalának Projektirodáján Veres Ágnes és Izsó Gabriella munkatársaktól kérhető a 44/501-327 és 44/501-352 telefonszámokon, valamint a palyazat@mateszalka.hués palyazat3@mateszalka.huemail címen, a felhívás részletei a www.mateszalka.huhonlapról letölthetőek.